пʼятниця, 22 вересня 2017 р.

Ніхто не забутий, ніщо не забуто

        З метою увічнення всенародної боротьби та вшанування подвигу партизанів і підпільників Указом Президента України 30 жовтня 2001 року було встановлено щорічне державне свято День партизанської слави, яке відзначається 22 вересня.
         Це свято яскраво відбиває і навіки утверджує непохитну волю, відважність кожного, хто в тилу ворога самовіддано захищав Батьківщину від німецько – фашистських загарбників.
          Учні 8 та 10 класів КЗ «Бережинська ЗШ І – ІІІ ступенів» в ході засідання круглого столу «Їх подвиг незабутній» познайомилися з історичними документами, які характеризували масштаби і особливості партизанського руху та руху Опору в Україні.
           Учениці 10 класу Голобородько Дар’я та Трибиненко Валерія зуміли поетапно простежити процес виникнення і політичної еволюції ОУН.
           При обговоренні питання: «Чому УПА і радянські партизани не змогли домовитися про спільні дії?» - між учасниками зібрання виникла дискусія.

          В кінці всі зійшлися на думці, - що підпільна партизанська діяльність в тилу ворога – це була тяжка, небезпечна робота. Кожен, хто свідомо обирав цей шлях, вже робив великий подвиг у своєму житті.







Немає коментарів:

Дописати коментар